Onderzetter 1893

Deze onderzetter is een heerlijk klein projectje om te haken. Ik maak meestal 6 tegelijk, zodat je een setje hebt, Het mooiste is om deze met katoen te haken.

Gebruikte steken:
Lossen
Vasten
Halve vasten
Stokjes
Tip: In tegenstelling tot het originele patroon haak ik voor een 1e stokje 2 lossen i.p.v. 3 lossen.


Toer 1:
Haak 6 lossen, sluit met een halve vaste tot een ring.
Toer 2:
Haak 2 lossen (=1e stokje), haak 19 stokjes in de ring, sluit met een halve vaste boven op het 1e stokje

 (20 steken gemaakt)
Toer 3:
Haak 2 lossen (= 1e stokje), stokje in volgende steek,  2 lossen,  * 1 stokje in volgend stokje, 1 stokje in volgend stokje, 2 lossen *, herhaal tussen * en * tot je rond bent, sluit met een halve vaste boven op het 1e stokje.
Toer 4:
Om een ander beginpunt van deze toer te bereiken, ga je met 2 halve vasten naar de 2lossenboog van de vorige toer. Haak 2 lossen (=1e stokje), haak nog een stokje 2 lossen en 2 stokjes in dezelfde 2lossenboog, *sla 2 stokjes over, 2 stokjes 2 lossen 2 stokjes in de volgende 2lossenboog *. Herhaal tussen * en * tot je rond bent, sluit met een halve vaste boven op het 1e stokje.
Toer 5:
Om een ander beginpunt van deze toer te bereiken, ga je met 2 halve vasten naar de 2lossenboog van de vorige toer. Haak 2 lossen (= 1e stokje), haak nog 6 stokjes in dezelfde lossenboog,  sla 2 stokjes over, haak 1 vaste tussen de stokjes, * haak 7 stokjes in de volgende 2lossenboog, sla 2 stokjes over, haak 1 vaste tussen de stokjes * Herhaal tussen * en * tot je rond bent en sluit met een halve vaste boven op het 1e stokje. Hecht af

Werk de draadjes weg aan de achterkant.

Doe ze even onder de warme strijkbout met een natte doek er tussen.

Dan worden ze mooi plat.