Stoofschotel met vlees en groenten

Wat heel erg lekker is en wat ik vaak mak is een lekkere stoofschotel met vlees, groenten en rijst. Bij mij thuis zijn ze e gek op, vooral in de winter. Je kan de rijst ook vervangen door gekookte aardappelen.

Ingredienten

4 wortelen
3 grote uien
500 gr hacheevlees of runderlappen
1 flesje bruin bier
3 laurierblaadjes
3 peperkorrels
zakje hacheekruiden
1 paprika
2 kruidnagels
witte rijst
4 teentjes knoflook
boter

-Snijd het vlees, de uien, paprika, wortelen en knoflook in stukken.

- Verwarm de boter in de tajine of pan en fruit de knoflook en de ui licht aan.
- Vervolgens doe je de vlees erbij en bak je het verder op. Daarna doe je het vuur zachter,
- Als het vlees bruin is doe je de wortelen, paprika, kruidnagel, peper, hacheekruiden en laurier erbij eb schep je het geheel om.

- Schenl nu het flesje bier in de pa en laat het prutje 2 uur stoven met de deksel op de pan. Je roert de boel zo nu e dan door.
- 10 minuten voor het einde doe je wat rijst in de pan en zet je de vuur wat goger en breng je het aan de kook. Af en toe roeren en na ongeveer 10 minuten is het eten klaar.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.