Kerstman en kerstboomhapjes

Hoe leuk om kleime hapjes neer te zetten bij het kerstdiner. Deze komkommerkerstbomen en kerstmannen van tomaat zien er leuk uit en zijn super gezond en zijn makkelijk te maken met eenvpudige ingdredienten.




Benodigdheden:

  • sateprikkers

Voor de kerstman

  • cherrytomaten
  • halfharde witte kaas (jack of cheddar kaas)
  • roomkaas (kamertemperatuur)
  • zwarte sesamzaadjes

Voor de kerstboom:

  • komkommer
  • zilveruitjes

Kerstman

  1. Snijd de bodem van tomaten af (zodat ze staan) en snijd ze doormidden. Leg tomaten gesneden zijkanten op een keukenpapier en verwijder vocht.
  2. Snijd rondjes uit van 6 mmvan de dikke halfharde kaas met een ronde koekjessnijder of mes met een diameter van 1,2 cm). Doe zachte roomkaas in een spuitzak met een sterpunt.
  3. Spuit deroomkaas op een onderste helft van een tomaat. Leg kaas rond op roomkaas, en spuit nog wat meer over de kaasronde. Leg de bovenste helft van de tomaat op de roomkaas.
  4. Plak sesamzaadjes op halfharde kaas als ogen.

 

Kerstboom

  1. Snijd 30 cm lange komkommer in 20 cm en 10 cm plakken.
  2. Snijd een lange komkommer in plakjes met een dunschiller om linten te maken. Snijd 1,2 cm dikke rondes uit het korte komkommergedeelte.
  3. Vouw een dun komkommerlint om een S-vorm te maken (drie of vier vouwen) en speld op een ronde komkommer met een plastic stokje of sateprikker.
  4. prik er een zilveruitje als versiering op.