Pompoensoep met kip

Deze overheerlijke pompoensoep met kip en balletjes is mijn eigen recept. Hij is zeer makkelijk te maken en smaakt bovendien heerlijk!

Benodigdheden:

1 flespompoen
1 winterpeen
2 teentjes knoflook
2 uien
300 gr kipfilet
3 eetlpeterselie
200 ml kookroom
4 blokjes groentebouillion
3 blaadjes laurier
2 kruidnagels
200 ml water
soepballetjes
olie

Snij de kipfilet in stukjes en bak deze in olie totdat ze een beetje bruin zijn.
Schil de pompoen, snij ze in stukjes en haal de pitten eruit. Was de winterpeern, schraap hem schoon en snij deze ook in stukjes.
Haal de schil van de uien en snij deze ook in stukjes en doe dit ook met de knoflook. Het maakt niet uit hoe mooi de stukjes groenten zijn, want je gaat de soep straks pureren.

Pak een ruime pan en doe er een beetje olie in en fruit daarna de knoflook en uien licht aan. Vervolgens doe je de pompoen erin en bak je hem ook licht mee. Daarna doe je winterpeen in de pan en roer je alles goed door. Daarna doe je er water bij, zodat alles net onder water staat. Voeg nu de laurier en kruidnagel toe.Nu laat je alles koken en dan doe je er de bouillonblokjes erbij. Je roert alles door en laat het een alf uurtje pruttelen om een half hoog vuurtje.
Na een half uurtje haal je de laurierblaadjes uit de pan en voeg je de kookroom en peterselie toe. Dan pureer je het geheel tot een gladde massa en voeg je de kip aan de soep toe. Nog even opwarmen en de soep kan met de balletjes gegeten worden.

Eet smakelijk!

Tip: Als je de soep een dag van te voren maakt is het lekkerder, want dan zijn alle smaken goed in de soep getrokken.