Recepten

Deze mosterdsoep is bij ons een aanrader! Iedereen smult ervan en er wordt regelmatig gevraagd of ik hem wil maken.. Dus ik heb het recept uitgeschreven voor iedereen die hem wilt maken.

 

Bereiding:

Bak de spekjes zachtjes uit in hun eigen vet tot ze lichtbruin zijn.

Smelt de boter in een soeppan op laag vuur. Voeg vervolgens de bloem toe en roer dit ongeveer 4 minuten zachtjes door om een roux te maken.

Giet het koude water bij de roux en zet het vuur hoog. Roer goed door.

Voeg de knoflook en bouillonblokjes toe. Blijf roeren tot de soep aan de kook komt, en zet vervolgens het vuur uit.

Roer eerst de mosterd door de soep en daarna de slagroom. Voeg tot slot de spekjes toe.

Verwarm de soep opnieuw en laat deze kort doorkoken.

Voor extra smaak kun je croutons of fijngesneden preiringetjes toevoegen.

Serveer de soep met stokbrood en kruidenboter voor een complete maaltijd.

Geniet van je maaltijd!


Tip: Voor meerdere personen kun je de ingrediënten eenvoudig vermenigvuldigen.

Deze soep is perfect om in te vriezen of van tevoren te bereiden. Het is zelfs nog lekkerder als je de soep een dag van tevoren klaarmaakt, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

 

 

Ingrediënten
3 a 4 personen

1 liter water
200 ml kookroom
2 kippenbouillonblokjes
45 g roomboter
45 g bloem
1 teentje knoflook
80 g grove mosterd
150 g spekreepjes

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen