Op een regenachtige dag in de herfst is het heerlijk om een ovenschotel te maken. Rijk van smaak en deze is super makkelijk om te maken. En je kan deze ovenschotel ook makkelijk eerder maken, als je geen tijd hebt. Voor het eten zet je hem 20 minuutjes in de oven en dan heb jij voor je gezin een heerlijke voedzame en gezonde maaltijd!!
Ingrediënten
500 gr Rundergehakt
500 gr Aardappelen
450 gr Rode kool met appeltjes
1 Ui
Paneermeel
Ongezouten Roomboter
Melk
Gehaktkruiden, peper en zout
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook deze gaar. Schil en sni[pper het uitje, Vet de ovenschaal in.. Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Bak het gehakt, het uitje en wat gehaktkruiden naar smaak in een pan rul. Doe dan het gerulde gehakt in de ovenschaall, verdeel het over de bodem en daarna doe je dit ook met met de rode kool
- De gare aardappelen giet je af, doe een scheutje melk paar klontjes roomboter en peper en zout naar smaak toe. Stamp de massa tot het een gelijke en smeuiige massa wordt.
- Vervolgens doe je de aardap[pel[puree in de schaal en smeer je het gelijkmatig uit. Strooi daarna paneermeel over de puree en verdeel et en daarna plaats je klontjes roomboter op de bovenkant. Dit wordt een heerlijk korstje waar kinderen dol op zijn.
- Plaats de ovenschaal in de oven en bak de schotel op 190 gr, 20 min gaar.
En nu smullen maar! Maar kijk uit, he gerecht is heel heet, dus verbrand je mond niet, Anders kan hem de schaal ook 10 minuutjes op het aanrecht zetten om het iets te laten afkoelen.
Reactie plaatsen
Reacties