Koolhydraatarme shoarma salade

Gepubliceerd op 30 november 2025 om 12:54

Ingrediënten

  • 2 stuks kipfilet
  • 2 eetlepels shoarmakruiden
  • 4 stuks mini komkommers
  • 1 handje tomaatjes
  • 1 handje radijsjes
  • 0.5 rode ui
  • 0.5 krop ijsbergsla
  • 1 scheutje extra virgin olijfolie
  • 0.5 citroen
  • mayo of knoflooksaus
  • pittige saus naar keuze
  • zout
  • peper

Bereiding

 

      • Snijd de kipfilet in dunne reepjes en strooi er lekker wat shoarmakruiden overheen. Giet er een klein scheutje olie bij en voeg een snufje zout toe (alleen als je kruiden geen zout bevatten). Hussel alles goed door elkaar en laat het even 5 minuutjes marineren.2 kipfilets,2 eetlepels shoarmakruiden
      • Gooi de gemarineerde kipreepjes in de pan en bak ze op middelhoog vuur tot ze mooi goudbruin en gaar zijn (ongeveer 7 minuten, maar check even hoe dik je reepjes zijn). Laat de kip daarna 5 minuutjes rusten en een beetje afkoelen. Anders wordt je salade straks slap, en dat wil je niet.
      • Pak wat ijsbergsla en mix het met een scheutje olijfolie en het sap van een halve citroen. Even goed mengen, zodat alles lekker fris wordt.1 scheutje extra virgin olijfolie,sap van 0.5 citroen
      • Was en snijd alle groenten in stukjes en gooi ze bij de sla. Lekker kleurrijk en vers!4 mini-komkommers,1 handje cherrytomaatjes,1 handje radijsjes,0.5 rode ui,0.5 krop ijsbergsla
      • Proef je salade en maak 'm nog lekkerder met knoflooksaus of mayo, een pittige saus die jij lekker vindt, en wat versgemalen peper. Misschien nog een snufje zout, maar alleen als het nodig is!knoflooksaus of mayonaise, pittige saus naar smaak, peper en zout

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.